Bonaire

Ontmoeting Eerste Kamerleden en Eilandsraad Bonaire geannuleerd

Kralendijk – Een conflict tussen de fracties van MPB, UPB en Coffie enerzijds en oppositiepartij PDB anderzijds heeft ertoe geleid dat de bijeenkomst van de Eerste Kamerdelegatie en de Eilandsraad niet door is gegaan.

Aanleiding voor het conflict was het besluit dat PDB-leider Clark Abraham als voorzitter van de commissie Koninkrijksrelaties had genomen om de ontmoeting met de senatoren het karakter van een openbare vergadering te geven. Daarmee week hij af van de gangbare praktijk. Dit soort ontmoetingen zijn bedoeld als een gedachtewisseling waarbij iedereen vrijuit kan spreken, reden waarom zij doorgaans achter gesloten deuren plaatsvinden. Dat de bijeenkomst openbaar zou zijn, was door Abraham niet besproken met de andere fracties en evenmin met de Kamerdelegatie.

In het presidium werd de handelwijze van Abraham afgekeurd. MPB, UPB en de fractie Coffie stelden zich op het standpunt dat de commissievoorzitter, die zelf afwezig was, de status van de bijeenkomst moest herroepen, maar die weigerde dat. MPB, UPB en Daisy Coffie lieten de griffie vervolgens weten niet te zullen deelnemen aan de ‘vergadering’. Die werd daarom bij gebrek aan quorum geannuleerd.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.