Bonaire

Cft teleurgesteld over ontbreken jaarrekeningen Bonairiaanse overheidsentiteiten

Kralendijk – Hoewel openbaar lichaam Bonaire vooruitgang boekt met het verbeteren van het financieel beheer, lukt het nog niet de jaarrekeningen van overheidsentiteiten op tijd bij het College financieel toezicht aan te leveren.

Voor het jaar 2020 had dat uiterlijk op 30 juni moeten gebeuren. Op 6 oktober heeft het College financieel toezicht het Bestuurscollege aan deze (in de wet vastgelegde) termijn herinnerd. “Het Cft is teleurgesteld dat het tot op heden de verzochte jaarrekeningen niet heeft ontvangen”, schrijft het college op 28 februari.

Financieel staat Bonaire er goed voor. Het jaar 2021 laat een (voorlopig) positief resultaat van 2,7 miljoen dollar zien. De liquiditeitspositie bedraagt 48 miljoen. Het bedrag aan vrij besteedbare middelen is in het vierde kwartaal bijna verdubbeld naar 6,9 miljoen. Voor dit jaar is een tekort van 2 miljoen begroot dat met instemming van het Cft uit de reserves wordt afgedekt.

Lees hier de brief van het Cft

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.