Staatssecretaris Uslu wil samenwerking met CAS-landen op het gebied van cultuur en erfgoed intensiveren

Den Haag – Cultuurleningen zoals Qredits die sinds kort in samenwerking met de organisatie Cultuur+Ondernemen op de BES-eilanden aanbiedt, zijn ook beschikbaar in de CAS-landen, maar dan moeten de regeringen wel bereid zijn daar budget voor uit te trekken.

Dat schrijft staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Gunay Uslu aan de Tweede Kamer in reactie op de aangenomen motie van D66’er Jorien Wuite. Zij verzocht het kabinet te verkennen onder welke randvoorwaarden de in Caribisch Nederland geïntroduceerde dienstverlening van Cultuur+Ondernemen ook open kan worden gesteld voor Curaçao, Aruba en Sint Maarten .

“Ik heb van Cultuur+Ondernemen vernomen dat het voor hen mogelijk is om in samenwerking met Qredits de cultuurleningen ook te verstrekken aan geïnteresseerden op Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Hiervoor is een aanvullend budget nodig van € 1,5 miljoen, uitgaande van een looptijd van de leningen van vier jaar. Dit budget is de verantwoordelijkheid van deze landen”, aldus de staatssecretaris.

Uslu belooft contact op te nemen met de regeringen van de landen om te polsen of ze geïnteresseerd zijn. “Ook wil ik de komende periode verkennen hoe ik de samenwerking op het gebied van cultuur en erfgoed met deze landen kan intensiveren.”

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.