Positief geteste delegatieleider Rosenmöller op Saba in quarantaine

Saba – De Eerste Kamerleden die deze week een werkbezoek brengen aan het Caribisch deel van het Koninkrijk hebben hun delegatieleider Paul Rosenmöller op Saba moeten achterlaten.

Voor vertrek naar Sint Eustatius werd hij positief getest. Hij is onmiddellijk in quarantaine gegaan. Dat geldt ook voor de Sabanen met wie hij de afgelopen dagen in contact is geweest. Van de overige delegatieleden viel de test negatief uit. Contact met regeringscommissaris Alida Francis leerde dat de coronavoorschriften op Sint Eustatius het bezoek van de delegatie niet in de weg staan. Toine Beukering, vicevoorzitter van de Vaste Commissie voor Koninkrijksrelaties treedt voor de rest van de reis op als delegatieleider.

De delegatie is inmiddels aangekomen op Sint Eustatius. De Kamerleden werden op het vliegveld verwelkomd door regeringscommissaris Alida Francis en plaatsvervangend regeringscommissaris Claudia Toet. De senatoren spreken vandaag onder meer met de Eilandsraad en ondernemers. Ook staat er een wandeling door Oranjestad op het programma. Morgen zijn de senatoren op Bonaire, daarna volgen nog Curaçao en Aruba.

De delegatie bij aankomst op Sint Eustatius

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.