Minister Jetten wil van Caribisch Nederland klimaatneutrale showcase voor de wereld maken

Den Haag – Als het aan minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten (D66) ligt, worden Bonaire, Sint Eustatius en Saba op het gebied van verduurzaming een voorbeeld voor de wereld.

“Ik zie een enorme kans om de BES-eilanden een soort showcase voor de rest van de wereld te laten zijn voor hoe je ook bij kleine eilanden de stap naar klimaatneutraal kunt maken”, aldus de bewindsman vandaag in het debat met de Tweede Kamer over de klimaatplannen van het kabinet Rutte IV.

Dat geen van de 16 aan het debat deelnemende fractiewoordvoerders ook maar een woord aan Caribisch Nederland wijdde, weerhield Jetten er niet van ongevraagd zijn grote ambities met de BES-eilanden te etaleren:

“Als we het op Bonaire, Saba en Statia kunnen laten zien, dan kunnen we ook heel veel kwetsbare eilandstaten helpen. Ik kom binnenkort met een brief, samen met de staatssecretaris van BZK, over onze aanpak voor Caribisch Nederland.”

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.