VN-comité kritisch over grote verschillen kinderrechten in het Koninkrijk

New York – De Nederlandse regering moet zich meer inspannen om de grote verschillen tussen Europees Nederland en de Caribische delen van het Koninkrijk op het gebied van het waarborgen van kinderrechten wegnemen. Daarop dringt het VN-Kinderrechtencomité aan in zijn jongste rapportage.

Het VN-comité vindt dat Nederland en het gehele Koninkrijk een flink aantal punten dringend moeten verbeteren. Kinderen en jongeren hebben lang niet overal in het Koninkrijk (voldoende) toegang tot gezondheidszorg, onderwijs, sociale bijstand en jeugdzorg. Positief is het comité over de invoering van het verbod op lijfstraf thuis op Aruba, Bonaire, Saba en Sint Eustatius.

Lees hier het gehele rapport

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.