Kritiek op Pisas: Maakt van lintjescommissie MFK-dependance

Willemstad – Minister-president Pisas (MFK) wordt er van beticht de decoratiecommissie die de voordrachten doet voor de jaarlijkse lintjesregen tot een partijpolitiek orgaan te maken. Naar nu pas naar buiten is gekomen, heeft de regering drie leden niet herbenoemd toen hun termijn vorig jaar afliep.

Gebruikelijk is dat leden die aangeven er een termijn aan vast te willen plakken worden herbenoemd. Niettemin heeft de premier besloten ze te vervangen. De nieuwe voorzitter is zijn partijgenoot O’Dennis Daal die bij de jongste verkiezingen op de kandidatenlijst van de MFK stond. Pisas benoemingenbeleid is al langer onderwerp van kritiek. In reactie daarop heeft de premier al eens verklaard het logisch te vinden ‘family & friends’ op belangrijke posten te zetten omdat je daarvan weet of je ze kunt vertrouwen.

Vandaag kwam ook minister van Financiën Javier Silvania (eveneens MFK) opnieuw in opspraak. Twee van zijn persoonlijk beveiligers stapten op omdat ze vinden slecht te worden behandeld door de bewindsman. Medewerkers van het ministerie klagen eveneens over het onaangename gedrag van de minister. Ook zou er een video-opname bestaan waarop te zien is hoe Silvania vicepremier Ruthmilda Larmonie-Cecilia van coalitiegenoot PNP de mantel uitveegt.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.