Unkobon deelt zorgen over o.a. hoge kosten van levensonderhoud met Van Huffelen

Kralendijk – Consumentenorganisatie Unkobon heeft het werkbezoek van staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Koninkrijksrelaties) aan Bonaire aangegrepen om haar zorgen te delen over onder meer de sterk stijgende kosten van levensonderhoud, de groeiende achterstand in wetgeving om consumenten te beschermen in vergelijking met het Europese deel van Nederland, de verschillen in subsidiebeleid en “het weinig succesvolle ijkpuntenbeleid” dat bedoeld is om de armoede te bestrijden.

“Omdat Unkobon niet alleen problemen signaleert maar ook oplossingen aandraagt, kreeg de staatssecretaris informatie over het plan om samen met OLB een kredietstichting op te richten voor mensen met lage inkomens die zelf een huis willen bouwen. Unkobon geeft in 2022 ook aandacht aan het makkelijker maken van investeringen in duurzame energie, het opheffen van de achterstand in consumentenrechten en het vaststellen van een sociaal minimum op basis van de werkelijke kosten van levensonderhoud”, aldus Unkobon.

Uit dank voor haar aandacht en “open houding” gaf inkomend directievoorzitter Herbert Piar Van Huffelen een Unkobon-boodschappentas. Als de staatssecretaris daarmee meteen naar de supermarkt is gegaan, heeft ze kunnen constateren dat op Bonaire een gevulde boodschappentas een vermogen kost.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.