PAR maakt zich grote zorgen over handelen van ‘gevmin’ Manuel: giftige werksfeer

Willemstad – De fractie van de PAR maakt zich grote zorgen over de afbraak van de reputatie van het Curaçaohuis sinds het aantreden van gevolmachtigde minister Carls Manuel (MFK) in juni. De partij wijst onder meer op een “giftige werksfeer” waardoor personeel zich niet veilig voelt en het ziekteverzuim hoog is.

De PAR vreest dat het imago van het land schade leidt door het incidentrijke handelen van de politiek en bestuurlijk onervaren Manuel. In een brief aan Statenvoorzitter America somt de grootste oppositiepartij een serie misstanden op zoals de aanvallen die de gevolmachtigde minister – protégé van premier Pisas – via (social) media doet op medewerkers en relaties. De plotselinge demotie van de waarnemend directeur waardoor het Curaçaohuis al geruime tijd zonder feitelijke (bevoegde) leiding zit, wordt een “onverantwoorde actie” genoemd.

De PAR wil dat Pisas naar de Staten wordt geroepen om uit te leggen hoe het Curaçaohuis in korte tijd zo in verval is kunnen geraken. De situatie waarin de organisatie verkeert, doet sterk denken aan de tijd dat Marvelyne Wiels er de scepter zwaaide. Ook toen was sprake van een angstcultuur en het te werk stellen van ‘family and friends’.

Lees hier de brief van de PAR-fractie

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.