Bonaire

Den Haag komt met maatwerk voor volkshuisvesting Caribisch Nederland

Den Haag – Voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba komt een specifieke aanpak voor het tekort aan (sociale) woningen en de verrommeling. Dat kondigt minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) aan in een brief aan de Tweede Kamer over zijn beleidsvoornemens.

“Ook in Caribisch Nederland zijn er problemen rond volkshuisvesting en ruimtelijke ordening. De situatie in Caribisch Nederland is echter heel anders dan in Europees Nederland en verschilt bovendien per eiland. Daarom ziet de Nationale Woon- en Bouwagenda inhoudelijk niet op Caribisch Nederland. Er wordt een separate beleidsagenda Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Caribisch Nederland opgesteld. Het streven is om die agenda voor de zomer aan de Kamer te sturen”, aldus minister De Jonge.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.