Ingevlogen FIOD-rechercheurs vallen binnen bij ondernemingen op Bonaire

Kralendijk – Het Openbaar Ministerie BES en de FIOD hebben een aantal bedrijven op Bonaire in het vizier die de belastingdienst hebben proberen te flessen. Het onderzoek is ingesteld naar aanleiding van analyse door de Belastingdienst Caribisch Nederland van belastingaangiften. Uit die analyse is naar voren gekomen dat er te weinig belasting zou zijn betaald en dat er niet zou zijn voldaan aan de inlichtingenplicht en de administratieplicht.

Onder leiding van de officier van justitie, en in samenwerking met het Korps Politie Caribisch Nederland en de Koninklijke Marechaussee, hebben diverse doorzoekingen bij de betreffende ondernemingen plaatsgevonden in Kralendijk. Ook in Nederland heeft er een doorzoeking, in een woonhuis van een directeur van één van die ondernemingen, plaatsgevonden. Bij de doorzoekingen zijn onder andere administratie, computers en andere gegevensdragers in beslag genomen. Verschillende verdachten en getuigen zijn gehoord door de rechercheurs van de FIOD. Deze zijn voor de doorzoekingen en verhoren overgekomen uit Europees Nederland.

Het Openbaar Ministerie BES zal op basis van de uitkomsten van het onderzoek op een later moment bepalen hoe de overtredingen worden afgewikkeld.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.