Kamerlid Wuite dringt aan op debat over samenwerking Rijk en BES-eilanden

Den Haag – Tweede Kamerlid Jorien Wuite (D66) wil dat het uitgestelde debat over de samenwerking en de taakverdeling tussen het Rijk en de bijzondere gemeenten Bonaire, Sint Eustatius en Saba eindelijk eens wordt ingepland.

Het is alweer bijna 2,5 jaar geleden dat de Raad van State zijn visie gaf op de verhouding rijk-openbare lichamen en hoe de effectiviteit van de samenwerkingsrelatie kon worden verbeterd. Het debat over de aanbevelingen van de Raad en de uitvoerige reactie van het kabinet daarop is keer op keer aangehouden.

Wuite deed vandaag in een zogeheten procedurevergadering van de Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties het verzoek om het debat op korte termijn op de agenda te plaatsen. Kersvers commissievoorzitter Mariëlle Paul beloofde die wens op te pakken.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.