Waslijst van verdenkingen tegen Aruba’s oud-minister en Statenlid Benny Sevinger

Oranjestad – Het Openbaar Ministerie op Aruba heeft, zo bleek maandag tijdens een zogeheten regiezitting, een waslijst van verdenkingen tegen oud-minister en huidig Statenlid Benny Sevinger (AVP). De zaak Avestruz (struisvogel) draait om ambtelijke corruptie bij de toewijzing van erfpachtterreinen. De politicus zou geld, diensten en goederen hebben aangenomen van zakenlieden.

Het OM heeft meerdere dossiers onder de loep genomen uit de periode 2012 tot 2017. Hoofdverdachte Sevinger was toen minister van Infrastructuur, Integratie en Ruimtelijke Ordening. Hij zou hebben samengespannen met een lid van het management van de Directie Infrastructuur en Planning.

In ruil voor giften werden aanvragen voor overheidsterreinen vervalst. Zo werd de verbouwing van Sevingers huis en zijn verjaardagsfeest in het Holiday Inn betaald en kocht hij via een stichting vliegtickets. Dat laatste komt hem tevens op de verdenking van verduistering te staan. Vorige week werd bekend dat een van de betrokken bedrijven (Pristine Estates NV) vervolging door het OM heeft afgekocht door voor 1 miljoen gulden te schikken.

De advocaten van Sevinger willen dat de inhoudelijke behandeling wordt uitgesteld. Zij zeggen meer tijd nodig te hebben om het 22.000 pagina’s tellende dossier te bestuderen. Hoewel ten tijde van de verkiezingen van vorig jaar al duidelijk was dat het OM Sevinger zou gaan vervolgen voor corruptie, kreeg hij voldoende stemmen voor een Statenzetel. Zijn beëdiging kon echter pas plaatsvinden nadat zijn voorarrest in afwachting van de rechtszaak was opgeheven.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.