Curacao

Minister Silvania (Curaçao) slikt op weg naar de rechtbank beschuldigingen in

Willemstad – Aan de vooravond van de rechtszaak die tegen hem is aangespannen, heeft minister van Financiën Javier Silvania (MFK) zijn beschuldigingen aan het adres van oud-topambtenaar Vanessa Gijsbertha ingeslikt.

De bewindsman beweerde op meerdere podia dat Gijsbertha (de dochter van Silvania’s voorganger) een dubieuze rol zou hebben gespeeld bij het verlenen van de opdracht voor het bouwen van een IT-systeem voor de Belastingdienst. Hij verweet haar zichzelf daarbij te hebben bevoordeeld. De beschuldigde spande prompt een rechtszaak tegen de minister aan wegens laster en aantasting van haar goede naam.

Het lijkt erop dat Silvania aan een veroordeling tot rectificatie wil ontsnappen door zijn beweringen te herroepen. Op zijn facebookpagina meldt hij dat hij zijn advocaten onderzoek heeft laten doen en dat gebleken zou zijn dat de betrokkenheid van Gijsbertha bij de aanschaf van het IT-systeem minimaal is geweest. Silvania geeft zijn ambtenaren de schuld hem verkeerd te hebben geïnformeerd.

Intussen heeft de minister zijn pijlen alweer op een ander gericht. Op zijn facebookpagina haalt een furieuze Silvania uit naar een lokale journalist die kritisch bericht over zijn rigoureuze ingrepen in de leiding van de Belastingdienst. De verbale aanval op de verslaggever kwam nadat de minister onder druk van coalitiegenoot PNP het door hem ‘weg gepromoveerde’ hoofd van de Inspectie Jamila Isenia haar functie moest teruggeven.

Silvania heeft in de 8 maanden dat hij deel uitmaakt van het kabinet Pisas de reputatie opgebouwd eerst te doen (en te posten op zijn Facebookpagina) en dan te denken. Hij bracht daarmee zijn partijleider Pisas al eens in grote verlegenheid door voor de Nederlandse radio te beweren dat de premier zich woorden in de mond had laten leggen door ambtenaren van BZK.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.