Rechter in Willemstad: Braam (MFK) terecht niet ministeriabel bevonden

Willemstad – Statenlid Eduard Braam (MFK) kan niet worden benoemd tot minister van Justitie. Dat heeft de rechter in Willemstad vandaag bepaald.

De door formateur en huidig premier Pisas voorgedragen Braam kreeg in juni van gouverneur George Wout te horen dat hij niet ministeriabel werd geacht omdat hij (twintig jaar geleden) veroordeeld is voor een zedendelict. Braam trok zich terug als kandidaat, maar besloot een rechtszaak aan te spannen tegen het Land om alsnog zijn benoeming af te dwingen. Vandaag vonniste de rechter dat voor een misdrijf veroordeelden niet in aanmerking komen voor het ministerschap.

De post Justitie is al die tijd door de MFK opengehouden. De portefeuille wordt er inmiddels 8 maanden bijgedaan door Pisas.

Lees hier het gehele vonnis

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.