Onderzoeksprogramma Zembla richt vizier op Bonaire Brandstof Terminals BV

Hilversum – Het onderzoeksjournalistieke televisieprogramma Zembla (BNNVARA) gaat een uitzending wijden aan de bedreiging van het unieke koraal op Bonaire door de activiteiten Bonaire Brandstof Terminals BV.

Dat bedrijf is door de Nederlandse staat opgericht om de invoer van brandstof voor de elektriciteits- en waterproductie, benzinestations en het vliegverkeer te organiseren. Dat plan lijkt haaks te staan op de nationale klimaatdoelen, de verduurzamingswens van Bonaire en de belofte van het kabinet Rutte om de kosten van levensonderhoud te verlagen, maar kan, aldus de programmamakers, ook rampzalige gevolgen hebben voor het koraal.

De ontwikkelingen rond BBT – dat nog niet operationeel is – worden door de Tweede Kamer met argusogen gevolgd. Voor de onderzoeksredactie van Zembla aanleiding om in het dossier te duiken. Verslaggever Tom Kleijn interviewde daarvoor ook betrokken partijen op Bonaire. De ruim 30 minuten durende documentaire wordt op 17 februari om 20,.26 uur Nederlandse tijd uitgezonden.  

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.