Minister Adriaansens zet zich in voor economische vitaliteit BES-eilanden

Den Haag – Economisch vitaliteit in Caribisch Nederland, daar gaat minister van Economische Zaken en Klimaat Micky Adriaansens zich voor inzetten. Dat schrijft de bewindsvrouw in een brief aan de Tweede Kamer waarin zij de hoofdlijnen van haar beleid uiteenzet:

“Ook Caribisch Nederland is hard getroffen door de coronacrisis. Niet alleen door de uitbraak zelf, maar ook door de gevolgen daarvan. Dat de eilanden hard zijn geraakt is goed terug te zien in de economische en financiële gevolgen. De inkomsten uit toerisme, de belangrijkste economische sector, waren zo goed als volledig weggevallen”, aldus de bewindsvrouw.

“Onder coördinatie van de minister van BZK zet ik mij in om bij te dragen aan de toekomstige economische vitaliteit in Caribisch Nederland, waarbij het versterken en diversifiëren van de economie, stimuleren van ondernemerschap en verduurzamen van de energievoorziening voor EZK de belangrijkste kernopgaven zijn.”

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.