Gevolmachtigde minister Manuel leefde in zijn studententijd van woekerrente

Den Haag – Gevolmachtigde minister Carls Manuel heeft opnieuw kritiek over zich afgeroepen door tijdens een interview op een nogal snoeverige toon te onthullen hoe hij in zijn studententijd veel geld heeft verdiend door o.a. medestudenten die dringend geld nodig hadden leningen tegen een ‘woekerrentes’ te verstrekken.

Manuel vertelt voor de camera van Entrevista Ku over zijn persoonlijke ervaringen met het studentenleven in Nederland. Als student had hij het naar eigen zeggen aanvankelijk moeilijk en zag hij zich genoodzaakt allerlei klusjes te doen om wat extra zakgeld te verdienen.

Later ging het hem financieel zo goed dat hij een auto kon kopen en van een studentenkamer naar een appartement verhuisde. Dat viel anderen op die vervolgens bij hem aanklopten voor een lening. “Ook volwassenen met een baan die vierduizend euro per maand verdienden”, aldus Manuel.

“Stel je voor: ik ben student en jij leent geld bij mij en ik krijg het dan met rente terug. Dus ik leen je duizend, ok cool, maar je moet me dan wel twaalfhonderd terugbetalen. Zo ging ik te werk en verdiende ik geld”, zo vertelt Manuel zonder een spoor van enige gêne.

Op social media wordt verontwaardigd gereageerd op de manier waarop de huidige gevolmachtigde minister van Curaçao in zijn studententijd (armlastige) medestudenten 20 procent rente in rekening bracht en daar, zonder een spoortje van spijt, trots over vertelt.

Klik hier voor het interview met Manuel (vanaf minuut 59)

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.