Bonaire

Rijksministerraad staat Curaçao, Aruba en Sint Maarten alsnog begrotingstekort toe

Den Haag – Curaçao, Aruba en Sint Maarten hoeven ook in 2022 niet aan de wettelijk vastgelegde begrotingsnormen te voldoen. Dat heeft de Rijksministerraad vandaag besloten. Dat betekent dat het de landen wordt toegestaan om – vanwege de effecten van de coronacrisis – meer geld uit te geven dan zij ontvangen.

De regeringen van de CAS-landen hebben eind vorig jaar laten weten hun begroting voor dit jaar niet sluitend te krijgen. In de RMR van 17 december werd een besluit over hun verzoek om te mogen afwijken van de afspraken uitgesteld omdat de landen weigerden akkoord te gaan met het laatste onderdeel van de rijkswet ter oprichting van het Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling.

Staatssecretaris Van Huffelen (BZK) verklaarde na afloop van de RMR “blij te zijn met de landen samen afspraken te hebben kunnen maken.” Maar het conflict over de COHO-wet is nog niet uit de wereld en dat betekent dat de liquiditeitssteun vooralsnog niet wordt hervat. Dat onderwerp staat op de agenda van de volgende RMR op 25 februari.

Lees hier de besluitenlijst van de RMR

Staatssecretaris Van Huffelen staat, omringd door de gevolmachtigde ministers, na afloop van de Rijksministerraad de media te worden (Foto BZK).
error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.