Kauthar Bouchallikh voor GroenLinks in Kamercommissie Koninkrijksrelaties

Den Haag – Laura Bromet (GroenLinks) was net goed op gang gekomen als lid van de Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties of ze draagt het woordvoerderschap alweer over aan fractiegenote Kauthar Bouchallikh.

Het aantreden van een nieuw kabinet leidt altijd tot een stoelendans in de Kamer en commissies. De commissie Koninkrijksrelaties moet ook nog een opvolger voor voorzitter Jan Paternotte aanwijzen.  

Kauthar Bouchallikh (16 mei 1994) woont in haar geboorteplaats Amsterdam. Zij is sinds 31 maart 2021 lid van de Tweede Kamer.  

Biografie Kauthar Bouchallikh

“Ik weiger de hoop op te geven op een betere samenleving”

Mijn interesse in de politiek ontstond toen ik als 17-jarige in het bestuur van LAKS zat, het Landelijk Aktie Komitee Scholieren. Wij organiseerden toen een landelijke demonstratie tegen de zogenoemde ‘ophokuren’. Die uren moesten we verplicht op school zijn, terwijl er geen docent was.

Politiek staat voor mij niet op zichzelf. Van jongs af aan voel ik me onderdeel van een grote groep mensen die een betere wereld willen realiseren. Dat kan door activist te zijn, maar ook door les te geven of door vrijwilligerswerk te doen.

Inzetten voor mensen die het meest te lijden hebben

De klimaatcrisis hangt samen met verschillende vormen van onrecht. In gebieden met slechte luchtkwaliteit staan vaak huizen van mensen die het minste geld verdienen. Als intersectioneel klimaatactivist maak ik me dus ook druk om luchtkwaliteit.

Voor mij zijn ‘groen’ en ‘links’ sterk met elkaar verbonden. Daarom werkte ik bij het organiseren van de Klimaatmars en Klimaatstaking met vele verschillende organisaties samen.

Samen optrekken

Als ik favoriete boeken moet kiezen, doe ik dat met pijn in het hart. Want ik lees graag en wil niet kiezen. This is an uprising van Mark en Paul Engler is bijvoorbeeld een mooi boek. Het beschrijft hoe mensen zich als beweging organiseren.

Politiek betekent voor mij ook samen optrekken om het verschil te maken.  Daarbij weiger ik de hoop op te geven. Hoop is voor mij niet alleen een kwestie van dromen, maar ook van het vuurtje voor verandering brandend houden en daarvoor samen doorgaan.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.