Team Kinderombudsman en Nationale ombudsman naar Saba en Sint Eustatius 

Den Haag – Van 7 tot en met 14 februari is een team van de Nationale ombudsman en de Kinderombudsman voor het eerst in twee jaar weer op Saba en Sint Eustatius voor spreekuren. Inwoners kunnen langskomen bij de spreekuren om een vraag te stellen of een klacht in te dienen over (overheids)instanties.

Vanwege de coronamaatregelen konden de fysieke spreekuren afgelopen twee jaar niet plaatsvinden. Het team heeft na raadpleging van  de lokale overheden besloten dat het nu weer mogelijk is. Tijdens de spreekuren houdt het team rekening met de coronamaatregelen. Daarom zijn de spreekuren buiten, is er een host aanwezig en zorgen we voor voldoende afstand en (hygiëne)middelen.

Mensen met klachten over bijvoorbeeld de Belastingdienst, het Openbaar Ministerie, politie, het Openbaar Lichaam, Zorg en Jeugd Caribisch Nederland kunnen gratis terecht bij het team van de Nationale ombudsman en Kinderombudsman op de volgende momenten:

Spreekuur Saba: The Princess Juliana Sportsfield, The Bottom op maandag 7 februari van 9:00-11:00 uur.

Spreekuren Sint Eustatius: Ernest van Putten Youth Center (The Lions Den), Concordiaweg op donderdag 10 februari van 9.00 – 11.00 uur en The Gwendoline van Putten school, Fiscal, Oranjestad op zaterdag 12 februari van 9.00 -11.00 uur.

Bij alle spreekuren is het mogelijk om het gesprek te voeren in het Nederlands of Engels. Mensen die de spreekuren niet kunnen bezoeken, kunnen hun vraag of klacht ook indienen op andere manieren, onder meer het klachtenformulier op de website.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.