Curacao

Minister Silvania voor rechter: beschuldigd van smaad en laster

Willemstad – Minister van Financiën Javier Silvania (MFK) moet zich donderdag voor de rechtbank verweren tegen de aanklacht zich schuldig te hebben gemaakt aan smaad en laster, bericht het Antilliaans Dagblad. De beschuldiging komt van Vanessa Gijsbertha, oud-kabinetschef bij het ministerie van Financiën en dochter van Silvania’s directe voorganger.

Silvania is niet te spreken over het functioneren van het ICT-systeem bij de Belastingdienst. Via de media, maar ook zijn eigen Facebookpagina, heeft hij meerdere keren gesuggereerd dat Vanessa Gijsbertha een dubieuze rol zou hebben gespeeld bij het uitbesteden van de opdracht aan haar voormalige werkgever Bearing Point. Zij is daarvoor naar de rechter gestapt.

De minister van Financiën zorgt vaker voor opwinding met zijn weinig diplomatieke uitlatingen en mediaoptredens. Zo joeg hij toenmalig staatssecretaris Knops een keer zo hoog in de gordijnen dat premier Pisas er aan te pas komen om de verstandhouding met Den Haag te repareren.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.