Herstel Curaçao verloopt traag

Willemstad – Curaçao herstelt zich dit jaar maar traag van de coronacrisis. President-directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten verwacht een economische groei van 6,6%. Ter illustratie: voor Sint Maarten wordt gerekend op een plus van 14,6%.

De groeicijfers vertalen zich ook in de ontwikkeling van de werkloosheid. Op Curaçao blijft deze onverminderd hoog (18,3% tegen vorig jaar 20,2%), terwijl op Sint Maarten sprake is van een daling van 15,8% naar 10,6%. De positievere cijfers van Sint Maarten zijn mede het gevolg van door Nederland gefinancierde wederopbouwprojecten. De cijfers zijn afkomstig uit een lezing van Doornbosch voor de Dutch Caribbean Association of Economists.

Klik hier voor de presentatie van CBCS-president Doornbosch

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.