Minister Cooper zet benoeming RVC-lid door ondanks negatief advies

Willemstad – Minister Charles Cooper (MFK) zet, ondanks een negatief advies, de benoeming van een door hem voorgedragen kandidaat voor het voorzitterschap van de Raad van Commissarissen bij de stichting Woningbouw Curaçao door.

De Stichting Bureau Toezicht en Normering Overheidsentiteiten (SBTNO) heeft de bewindsman erop gewezen dat diens kandidaat niet over de voor de functie vereiste opleiding en ervaring beschikt en ook geen affiniteit heeft met het werkterrein. Cooper vindt echter dat de betrokkene als directeur van de Nationale Bibliotheek heeft bewezen wel geschikt te zijn.

Bovendien, zo voert de minister aan, wordt Woningbouw Curaçao afgebouwd. Juist dat vereist, aldus de SBTNO, het financieel inzicht dat de beoogde kandidaat ontbeert. Woningbouw Curaçao beheert woningen die eigendom zijn van de overheid. Deze worden in de komende tijd verkocht aan de bewoners.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.