Curacao

Debat over Caribisch Nederland pas op 23 maart

Den Haag – Het commissiedebat van de Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties met de nieuwe staatssecretaris Alexandra van Huffelen over Caribisch Nederland wordt pas op 23 maart gehouden.

Het debat stond aanvankelijk voor 17 januari gepland, maar de commissie verplaatste het naar 23 februari om de net aangetreden bewindsvrouw meer inleestijd te gunnen. Vervolgens vroeg Van Huffelen het debat uit te stellen tot na haar kennismakingsronde langs de eilanden in februari.

De eerst mogelijke datum is 9 maart, maar de fracties konden het niet eens worden. D66, ChristenUnie en Volt waren voor 9 maart, GroenLinks voor 23 maart. Omdat de andere partijen niks van zich hebben laten horen, is er geen meerderheid voor 9 maart en dus wordt het debat (over Caribisch Nederland) op 23 maart gehouden.

Op 10 maart vindt het commissiedebat over Curaçao, Aruba en Sint Maarten plaats. Dat zal vooral gaan over de landspakketten die, onder regie van het nog op te richten Caribisch Orgaan voor Ontwikkeling en Hervorming, bedoeld zijn om de landen weerbaarder te maken.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.