Verval Amigoe di Aruba ingezet met ruw afscheid van veelgeprezen column Den Cayente?

Oranjestad – De veel geprezen column dan de bekende journalist Ariën Rasmijn verschijnt niet langer in de Amigoe di Aruba. In een blog op zijn website geeft Rasmijn antwoord op de vraag die veel lezers bezighoudt: waarom is de krant de afgelopen tijd journalistiek zo ver kunnen afglijden.

“Aan mijn Amigoe-lezers moet ik vertellen dat Den Cayente na bijna negen onafgebroken jaren definitief niet meer daar te lezen zal zijn. De overname van de krant door een lokale ondernemer, van wie inmiddels duidelijk is dat hij totaal geen ervaring of affiniteit heeft met goede journalistiek, heeft geleid tot een afbraak van de kwaliteit die jullie ongetwijfeld ook wel zullen hebben gemerkt. Het is ronduit pijnlijk om te zien hoe meer dan 60 jaar van de beste journalistiek op het eiland op deze manier feitelijk eindigt. De reputatie van ‘meest invloedrijke krant van Aruba’, waarmee momenteel wordt gepronkt en die decennia lang door generaties van journalisten was opgebouwd, wordt nu in rap tempo verkwanseld. Dat zeg ik niet graag en ook niet zomaar. En ik ben helaas ook lang niet de enige die het constateert”, aldus Rasmijn.

Lees hier ‘Afscheid van de Oude Dame’

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.