Stinapa-directeur neemt beschuldiging aan adres gezaghebber Bonaire terug

Kralendijk – Stinapa-directeur Jan van der Ploeg heeft zijn bewering dat gezaghebber Edison Rijna gezegd zou hebben dat er “niet meer moet worden gehandhaafd” op het bouwterrein van het Chogogo Beach & Dive Resort herroepen. Dat blijkt uit een brief waarvan een afschrift aan de Eilandsraad is gestuurd.

De beschuldiging van Van der Ploeg maakte deel uit van het beladen Chogogo-dossier en was voor de oppositie in de Eilandsraad aanleiding moties van wantrouwen in te dienen tegen het complete Bestuurscollege en tegen Rijna en gedeputeerde James Kroon persoonlijk. De eerste werd verworpen, over de laatste twee staakten de stemmen, zodat deze in een volgende vergadering opnieuw in stemming worden gebracht.

De Stinapa-directeur geeft in de brief toe dat de gezaghebber nooit heeft gezegd dat er niet meer moet worden gehandhaafd. “Dat is mijn interpretatie geweest. Stinapa rectificeert middels deze brief de onjuiste weergave van het overleg”, aldus Van der Ploeg die zijn excuses aanbiedt. Daarmee lijkt tevens de bodem onder de moties van wantrouwen te zijn weggeslagen.

In november kregen de eigenaren van Chogogo een dwangsom van 1,2 miljoen dollar opgelegd omdat zij zonder de vereiste natuurvergunning het strand hadden opgehoogd en onvoldoende maatregelen hadden getroffen om te voorkomen dat het zand de zee inspoelt en het koraal kan bedreigen. De hoteleigenaren hebben toegezegd de zogeheten keermuur te verhogen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.