“De Duitsers hebben gefaald door mij niet af te maken in de oorlog”

Door René Zwart

Als journalist heb ik regelmatig verwensingen ontvangen van mensen die niet gelukkig waren met wat ik over ze schreef. Ik kon dat vaak nog begrijpen ook; het is niet leuk als fraudeur, oplichter of corrupt te kijk te staan. Minder begrip had ik voor degenen die aankondigen mij een lesje te zullen leren of advocaten die tegen een riant uurtarief namens hun gekwetste cliënt op intimiderende toon beloofden mij financieel ten gronde te richten.

Inmiddels ben ik als afgezwaaid broodjournalist bij wijze van vrijetijdsbesteding de website DossierKoninkrijksrelaties.nl begonnen. Vooral gevuld met saai Haags nieuws over de koninkrijksrelaties met daar tussendoor wel eens een bericht over uitglijders van politici/bestuurders. Zoals de gevolmachtigde minister van Curaçao Carlson Manuel wiens strapatsen vaker het nieuws – ook op deze site – halen. Zelf reageert hij nooit, dat laat hij over aan zijn familie.

Zo maakte broer Carlton vorige week – niet voor het eerst – op zijn Facebookpagina duidelijk boos te zijn op mij, waarop vader Cali Manuel reageerde met: “Je moet niet die clown haten. Je moet de Duitsers haten die hem in de Tweede Wereldoorlog hadden moeten afmaken”, even later gevolgd door: “De Duitsers hadden ze moeten afmaken… ze hebben gefaald.” Cali Manuel is rechtbankverslaggever van de Direct Media Groep, een aan de regering Pisas gelieerde televisiezender.

Een kennis op Curaçao stuurde me de posts en raadde mij aan aangifte te doen vanwege het bedreigende en mogelijk geweld uitlokkende karakter. Eigenlijk zouden dan alle Nederlanders aangifte moeten doen, want “ze hadden afgemaakt moeten worden”. Beter is het misschien als de ‘Duitsers’ aangifte doen tegen Manuel senior omdat hij ze ten onrechte beschuldigt van falen. Dat ik niet ben afgemaakt, valt hen namelijk niet te verwijten, want ik ben, zoals dat heet, van na de oorlog.

Huiscolumnist Kadushi kon het uiteraard niet laten zich er ook tegen aan te bemoeien. Hij vraagt zich af wat de gevolmachtigde minister ervan vindt dat zijn vader het betreurt dat ik en andere Nederlanders niet zijn afgemaakt in WO II. En, opperde hij: “Wie weet heeft His Excellency Manuel papa’s boodschap wel overgebracht tijdens zijn kennismakingsbezoek aan de ambassadeur van de Bondsrepubliek”…

Post 1: “Je moet niet die clown haten. Je moet de Duitsers haten die hem in de Tweede Wereldoorlog hadden moeten afmaken.
Post 2: “De Duitsers hadden ze moeten afmaken.. ze hebben gefaald.”
Gevolmachtigde minister Carls Manuel had kort geleden een kennismakingsafspraak met de ambassadeur van Duitsland, Cyrill Jean Nunn.
error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.