Onderzoek naar regelgeving voor drones in Caribisch deel van het Koninkrijk

Den Haag – Nieuwe Europese regelgeving voor drone-verkeer geldt niet voor de Caribische delen van het Koninkrijk. Dat rapporteren onderzoekers van Deloitte.

De CAS-landen gaan over hun eigen regelgeving, voor het luchtruim van Caribisch Nederland is het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat verantwoordelijk. In 2010 is in de wet vastgelegd dat er uitsluitend met bemande luchtvaartuigen gevlogen mag worden. Een ontheffing is niet mogelijk.

Deloitte heeft in opdracht van IenW geïnventariseerd welke mogelijkheden er zijn om de wet aan te passen zodat er op de BES-eilanden wel drones kunnen worden ingezet, bijvoorbeeld voor onderzoeksdoeleinden, bewaking of het maken van foto’s en films.

Lees hier het gehele rapport

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.