Kamerlid Simons (BIJ1): Caribische delen van het Koninkrijk niet zien als voetnoot

Den Haag – Het Caribisch deel van het Koninkrijk moet niet als een “voetnoot” worden gezien. Dat betoogde Tweede Kamerlid Sylvana Simons (BIJ1) dinsdag  tijdens het debat over de regeringsverklaring. Zij was met minister-president Rutte de enige die in het 12 uur durende debat naar de eilanden verwees.

“We mogen Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Statia en Saba niet langer als een voetnoot zien, maar we moeten hen zien als essentiële partners die een oprechte en gelijkwaardige stem in de besluitvorming, ook over hun eigen leefomgeving, dienen te hebben”, aldus Simons.

Het Kamerlid pleitte ook voor “een gedegen visie voor de bestrijding van institutioneel racisme, te beginnen met de erkenning van en excuses voor de terreur uit het Nederlandse slavernij- en koloniale verleden.”

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.