Belastingdienst Caribisch Nederland doet greep in portemonnee burgers

Kralendijk – De Belastingdienst Caribisch Nederland (BCN) blijkt per 1 januari wijzigingen te hebben doorgevoerd die burgers op Bonaire, Sint Eustatius en Saba direct in de portemonnee raken. Dat meldt de website Bonaire.nu.

De belastingvrije voet is verlaagd, terwijl ook is beknot op verschillende aftrekmogelijkheden. De wijzigingen zijn niet in het openbaar aangekondigd. Het is de redactie van Bonaire.nu die ze op de website van BCN heeft ontdekt. Navraag leert dat de wijzigingen op 28 december zijn aangekondigd in de Staatscourant. BCN heeft geen kennisgeving in lokale media geplaatst.

Verhoging van de belastingdruk staat haaks op de belofte van de regering om de kosten van levensonderhoud voor burgers in Caribisch Nederland te verlagen.

Lees hier het gehele bericht

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.