Rutte: Op basis van gelijkwaardigheid samenwerken met Caribische eilanden

Den Haag – Wellicht illustratief voor het nieuwe elan dat minister-president Mark Rutte belooft, heeft hij het voor het eerst in een door hem uitgesproken regeringsverklaring expliciet over de Caribische delen van het Koninkrijk gehad.

“Het kabinet zal samenwerken met alle positieve krachten binnen en buiten Den Haag. Dus met de Tweede en Eerste Kamer, met gemeenten en provincies, met sociale partners, en verder met alle organisaties, groepen en mensen die ons land met hun werk, ideeën en ambities verder willen brengen”, aldus Rutte om er aan toe te voegen:

“En natuurlijk werken we binnen het Koninkrijk op basis van gelijkwaardigheid samen met de Caribische landen en Caribisch Nederland.” Rutte zei ook: “En we zullen initiatieven ondersteunen die onze gezamenlijke geschiedenis beter in beeld brengen, zoals een Nationaal Historisch Museum en een Nationaal Slavernijmuseum.”

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.