Inkomsten Saba hoger dankzij nieuwe auto’s en meer bruiloften

Saba – Hoewel Saba de enige in het Caribisch deel van het Koninkrijk is die jaar, in jaar uit een goedkeurende accoutantsverklaring krijgt voor zijn jaarrekening, ziet het Bestuurscollege nog ruimte voor een algehele verbetering van het financieel beheer en de administratie. Hiertoe worden met financiële steun van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties extra tijdelijk personeel aangetrokken.

Ook qua financieel resultaat doet Saba het goed. Uit een brief van het College financieel toezicht blijkt dat het eiland tot en met het 3e kwartaal van 2021 een overschot van 2,6 miljoen dollar heeft gerealiseerd. Dat is niet alleen aan extra rijksbijdragen te danken: ook de lokale inkomsten stegen, onder meer door de import van nieuwe auto’s en meer bruiloften.

Lees hier de gehele brief van het Cft

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.