Venezuela

Curaçao en Aruba niet op één lijn over heropening grens met Venezuela

Den Haag – Besprekingen tussen Nederland en het regime Maduro over heropening van de grens tussen Venezuela en de ABC-eilanden worden bemoeilijkt doordat de regeringen van Curaçao en Aruba niet op één lijn zitten. Dat blijkt uit het introductiedossier van minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra.

De grens tussen Venezuela en de Benedenwindse eilanden is vanaf februari 2019 eenzijdig gesloten door Caracas. Uit het introductiedossier blijkt dat er sinds enige tijd op verzoek van de regering Maduro technische besprekingen plaatsvinden die moet leiden tot een geleidelijke en gefaseerde heropening. “Uitdagingen worden vooral veroorzaakt door uiteenlopende wensen van Aruba en Curaçao en vertraging die is opgelopen met verkiezingen en aantreden nieuwe regeringen in Oranjestad en Willemstad.”

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.