Kamercommissie Koninkrijksrelaties krijgt nieuwe voorzitter

Den Haag – De Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties moet op zoek naar een nieuwe voorzitter nu Jan Paternotte tot fractieleider is gekozen. Het is bovendien ongebruikelijk dat commissievoorzitter en verantwoordelijk bewindspersoon van dezelfde partij zijn.

In de procedurevergadering van vandaag nam commissielid Attje Kuiken (PvdA) een voorschot op het aanstaande vertrek door te opperen dat het waarschijnlijk de laatste vergadering van Paternotte was. “Dat valt te bezien, maar ik wil zeker zelf de voorzittershamer overdragen.”

Paternotte nam het voorzitterschap van de commissie in 2018 over van vertrekkend fractieleider Alexander Pechtold. Bij de Caribische deelnemers aan de Interparlementaire Koninkrijksoverleggen was er veel waardering voor zijn optreden als leider van de Nederlandse delegatie. Hij heeft de gewoonte commissievergaderingen te beginnen door de kijkers/luisteraard in drie talen te begroeten.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.