Van Huffelen komt snel naar de eilanden

Den Haag – De vandaag als staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering beëdigde Alexandra van Huffelen wil zo snel mogelijk een kennismakingsbezoek brengen aan de Caribische eilanden.

“Ik kijk er naar uit om de mensen in het Caribisch deel van het Koninkrijk te ontmoeten”, liet ze weten na afloop van de beëdigingsceremonie in Paleis Noordeinde. Van Huffelen ondertekende vanmiddag de overdracht met haar voorganger Raymond Knops die terugkeert naar de Kamerbankjes.

Op 19 januari wacht de kersverse staatssecretaris een eerste debat met de Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties over Caribisch Nederland. 2 dagen later is er een Rijksministerraad met een aantal zware dossiers op de agenda zoals de toetsing of Curaçao, Aruba en Sint Maarten in aanmerking komen voor hervatting van de coronasteun.

Vanmiddag droegen minister Ollongren en staatssecretaris Knops het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over aan de ministers Hanke Bruins Slot en Hugo de Jonge en staatssecretaris Van Huffelen (Foto BZK).

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.