Ziekenhuis Curaçao schort geplande operaties op vanwege personeelstekort

Willemstad – Het Curaçao Medical Center (CMC) heeft alle geplande operaties geannuleerd. Aanleiding is het grote personeelstekort: bijna 200 medewerkers zijn afwezig omdat zij Covid hebben of verplicht in quarantaine zitten.

Deze week moet de komst van 12 verpleegkundigen van een medisch uitzendbureau in de Verenigde Staten voor enige verlichting zorgen. Ook worden studenten van lokale medische opleidingen en leerling-verpleegkundigen ingezet. De directie van het CMC verwijt de regering signalen over het dreigende personeelstekort te hebben genegeerd.

Curaçao heeft te maken met een ongekende uitbraak van de omikronvariant. Zaterdag werd de grens van 8.000 besmetten gepasseerd. Twintig patiënten zijn in het CMC opgenomen, van wie zes op de IC. Vorige week heeft de regering de maatregelen om verdere verspreiding tegen te gaan aangescherpt, maar velen vinden dat deze te laat komen en ook niet ver genoeg gaan.

Toeristen blijven – vanwege het economisch belang – onverminderd welkom, maar na de VS heeft nu ook Duitsland voor Curaçao en Aruba code rood afgekondigd. Vorige week schortte Air Canada zijn vluchten al op.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.