Gedeputeerde Kroon bedankt Knops en kijkt uit naar diens opvolger Van Huffelen

Kralendijk – “Als staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties heeft Raymond Knops zich ingezet voor betere relaties tussen Den Haag en de Caribische delen van het Koninkrijk, de BES-eilanden in het bijzonder”, aldus UPB-leider/gedeputeerde James Kroon naar aanleiding van het feit dat de bewindsman niet terugkeert in het nieuwe kabinet. “Tegelijkertijd kijk ik uit naar een plezierige en vruchtbare samenwerking met zijn opvolger, mevrouw Alexandra van Huffelen”, aldus Kroon.

De gedeputeerde benadrukt dat heel veel tijd en energie in de samenwerking heeft gestoken. “Hij kwam voor Bonaire op het juiste moment, vlak voor de eilandraadsverkiezingen die tot het stabielste Bestuurscollege sinds 2010 hebben geleid. Daardoor hebben we samen stappen vooruit kunnen zetten. Dat het soms niet snel genoeg ging, heeft niet aan de staatssecretaris gelegen, maar aan onze eigen beperkte uitvoeringskracht.”

“Knops nam bij zijn werkbezoeken vaak andere ministers en staatssecretarissen mee zodat die met ogen konden zien wat de knelpunten op Bonaire zijn. Het kabinet heeft eindelijk een ijkpunt voor het sociaal minimum vastgesteld, zij het dat dit nog wel onder het reële bestaansminimum ligt. Verder zijn het minimumloon en de kinderbijslag verhoogd en heeft de bouw van sociale huurwoningen een impuls gekregen. En kijk eens naar de aanpak van de wegen”, aldus Kroon.

“Ik weet zeker namens veel Bonairianen te spreken als ik Raymond Knops bedank voor zijn inzet en hem veel succes toewens voor de toekomst. Ik ben er ook zeker van dat mevrouw Van Huffelen bij onze bevolking op een warm welkom kan rekenen. Haar partij D66 heeft de afgelopen jaren laten zien het beste te willen voor Caribisch Nederland, dus ik heb er alle vertrouwen in dat we de komende jaren samen met haar en andere bewindslieden goede dingen kunnen doen voor de ontwikkeling van Bonaire. Ik hoop dat de nieuwe staatssecretaris snel komt kennismaken.”

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.