Conflict tussen regering Aruba en overheidsvakbonden verhardt zich

Oranjestad – Het conflict tussen minister-president Wever-Croes en de overheidsvakbonden verhardt zich nu de premier niet toegeeft aan de eis om de salariskorting van 12,6% terug te draaien.

De bonden hebben haar laten weten dat zij hun leden zullen oproepen 2 dagen per maand minder te gaan werken. Wever-Croes heeft ze gezegd daar niet mee in te stemmen waarop de bonden hebben verklaard hun plan door te zetten.

Vorige maand hebben de bonden al enkele werkonderbrekingen georganiseerd om hun eis kracht bij te zetten. Wever-Croes is echter niet in de positie om de salariskorting in te trekken, want de verlaging met 12,5% van de totale loonsom van de overheid is een voorwaarde om in aanmerking te komen voor liquiditeitssteun uit Nederland.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.