Knops: Geldkraan dicht, want Curaçao schiet tekort bij opvang Venezolanen

Den Haag – Curaçao schiet bij de opvang van Venezolaanse migranten/vluchtelingen op cruciale immateriële aspecten tekort. Om die reden gaat Nederland vooralsnog niet over tot het betalen van het laatste deel van een toegezegde financiële bijdrage om de opvang te laten voldoen aan de internationale mensenrechten.

Dat schrijft staatssecretaris Knops (BZK) vandaag aan de Tweede Kamer in reactie op het alarmerende rapport “Nog steeds niet veilig: Venezolanen krijgen geen bescherming op Curaçao” van Amnesty International. De bewindsman benadrukt tegelijkertijd dat vreemdelingenbeleid een landsaangelegenheid is. “Het perspectief van handhavend optreden in een Caribisch land door het Koninkrijk in geval van mensenrechtenschendingen is om gering”, aldus Knops.

Maar omdat Curaçao niet aan de voorwaarden voldoet die verbonden zijn aan de financiële steun uit Den Haag om de situatie van de op het eiland verblijvende Venezolanen te verbeteren, is besloten de laatste bijdrage te bevriezen.

Lees hier de gehele brief van Knops

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.