Bonaire

Informatiebeveiliging bij Rijksdienst Caribisch Nederland nog niet op orde

Kralendijk – De informatiebeveiliging van de Shared Service Organisatie Caribisch Nederland (SSO-CN) vertoont op “alle onderzochte aspecten risico’s”, zo heeft de Algemene Rekenkamer geconstateerd.

Dat blijkt uit een door staatssecretaris Knops (BZK) naar de Tweede Kamer gestuurde ‘Rapportage ICT-onvolkomenheden rijksbreed’. Conform een eerdere aanbeveling van de Rekenkamer heeft de SSO-CN wel de focus heeft gelegd op het informatiebeveiligingsbewustzijn van medewerkers bij het thuiswerken als gevolg van de coronacrisis.

Knops: “Bij de Rijksdienst Caribisch Nederland is het ontbreken van beschikbare (kennis) capaciteit een belangrijke zorg. Dit wordt thans nog sterker vanwege Covid-19 en reisrestricties.” Hierdoor kan het langer duren om de geconstateerde risico’s weg te nemen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.