Máxima brengt online bezoek aan Saba

Den Haag – Koningin Máxima brengt op donderdag 13 januari een online bezoek aan Expertise Center Education Care (EC2) op Saba. De organisatie is winnaar van één van de drie Appeltjes van Oranje 2021 van het Oranje Fonds. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

EC2 kreeg de prijs voor het project ‘Ways of Wellbeing’ waarmee veelzijdige ondersteuning wordt geboden aan kwetsbare scholieren en studenten om hun mentale welzijn te verbeteren. Ways of Wellbeing werd opgezet om zorg te bieden na de orkaan Irma van 2017 en ook met de huidige coronapandemie is de noodzaak van ondersteuning toegenomen.

Koningin Máxima spreekt met de directeur van het centrum over het ontstaan van het project en de samenwerking met verschillende zorgpartners en overheden. Ze gaat tevens in gesprek met medewerkers en vrijwilligers van Ways of Wellbeing over hun dagelijkse werkzaamheden en de effecten van de aanpak. Tenslotte delen deelnemers en hun ouders hun ervaringen met het project.

Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje Fonds jaarlijks sociale initiatieven die op succesvolle wijze groepen mensen verbinden en ervoor zorgen dat mensen weer mee kunnen doen in de samenleving.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.