Manuel probeerde schuld van aanrijding in schoenen autodealer te schuiven

Willemstad – Huidig gevolmachtigde minister Carlson Manuel heeft vlak voor zijn komst naar Den Haag geprobeerd de schuld van een door hem veroorzaakte aanrijding in de schoenen te schuiven van de leverancier van zijn auto, meldt het Antilliaans Dagblad vandaag.

In september 2020 kocht Manuel – toen nog muziekleraar – bij Star Motors in Willemstad een auto van het Chinese merk MG. Enkele weken later knalde hij met zijn gloednieuwe auto achterop een voorligger. Hij beweerde dat de remmen niet zouden hebben gewerkt. Bij een grondige controle door de garage werden geen gebreken geconstateerd. Niettemin eiste de brokkenmaker dat de dealer de gehavende auto terugnam en de koopsom (45.000 gulden) zou terugbetalen. Die weigerde dat.

Manuel stapte daarop naar de rechter om de aankoop met terugwerkende kracht ongedaan te maken. In juni vorig jaar, vlak voordat hij werd aangesteld tot gevolmachtigde minister in Den Haag, stelde de rechter de jonge MFK-politicus in het ongelijk. De koop bleef in stand en Manuel draaide als verliezende partij op voor de proceskosten.

Manuel kwam vorige maand in opspraak omdat hij vier familieleden en vrienden een niet bestaande, maar riant betaalde baan op het Curaçaohuis wilde bezorgen. Na het uitlekken van een negatief advies van het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening trok premier Pisas de reeds door hem ondertekende aanstellingsbesluiten schielijk in.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.