Van Huffelen op gesprek bij formateur Rutte

Den Haag – Beoogd staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Alexandra van Huffelen is vanmorgen ontvangen door formateur Mark Rutte. Na afloop van het gesprek noemde de D66-politica het “heel eervol” gevraagd te zijn voor een post in het nieuwe kabinet.

Van Huffelen, thans staatssecretaris van Financiën, zei het jammer te vinden de afwikkeling van de toeslagenaffaire niet zelf te kunnen afronden. Over haar nieuwe portefeuille Koninkrijksrelaties en Digitalisering zei ze: “Dat is denk ik ook een hele mooie post. Voor mij is dit wel een nieuw beleidsterrein. Ik moet me in heel veel onderwerpen nog gaan verdiepen, eerst nog even wat huiswerk doen.”

De beëdiging van Rutte IV is maandag 10 januari.

Van Huffelen staat na haar gesprek met Rutte de media te woord.
error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.