Ziekenhuisdirecteur Aruba zaait twijfel over werking vaccins

Oranjestad – Directeur Jacco Vroegop van het Dr. Horacio Oduber Hospital heeft zichzelf in opspraak gebracht door publiekelijk twijfel te zaaien over het nut van de coronavaccins, daarmee afstand nemend van het vaccinatiebeleid van de Arubaanse regering dat in lijn ligt met de adviezen van de wereldgezondheidsorganisatie WHO.

In een interview met de lokale krant Amigoe suggereert hij dat gevaccineerden vatbaarder zijn voor nieuwe varianten dan ongevaccineerden. Ook plaatst hij zonder naar (wetenschappelijke) bronnen te verwijzen vraagtekens bij het effect van de boostercampagne. Op Twitter retweet de ziekenhuisdirecteur vooral posts van wappies en complotdenkers.

De Nederlander Vroegop werd anderhalf jaar geleden aangesteld als voorzitter van de Raad van Bestuur van Horacio Oduber Hospital.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.