Sint Eustatius en Saba nu ook in de greep van corona

Sint Eustatius/Saba – De Bovenwindse eilanden Sint Eustatius en Saba, die tot nu toe weinig met corona hadden te stellen, zijn deze week beide geconfronteerd met een relatief forse uitbraak. Sint Eustatius telt donderdag 26 actieve gevallen, Saba 28. Het is nog niet bekend of het om de omikron-variant gaat.

Op Bonaire is dat wel het geval. Daar loopt het aantal besmettingen na weken van daling de laatste 2 dagen weer fors op (149). 5 patiënten liggen in het ziekenhuis. Ook Aruba en Curaçao waar de omikronvariant eveneens zijn intrede heeft gedaan, stijgt het aantal besmettingen razendsnel. De ziekenhuizen willen dat de regeringen strenge maatregelen afkondigen, maar die aarzelen uit vrees de economie te schaden. Beide landen ontvangen in deze periode meer toeristen dan voor de pandemie.  

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.