Op Curaçao gestrande Venezolanen vragen Rutte om hulp

Den Haag – Venezolaanse migranten op Curaçao hebben minister-president Rutte om hulp gevraagd. Namens een groep van 289 is een brief naar de premier gestuurd met het verzoek hen te helpen nog voor de jaarwisseling terug te kunnen keren naar Venezuela.

De groep stond vorige week op het punt van vertrekken toen de regering in Caracas op het laatste moment geen toestemming gaf voor de drie geplande repatriëringsvluchten. De briefschrijvers vragen Rutte ook om financiële steun voor degenen die door het uitstel van hun terug in problemen komen. Veel hebben hun baan en de huur opgezegd en zitten zonder inkomen en huis.

De brief is woensdag bezorgd bij het Kabinet van de gouverneur in Willemstad.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.