Koninkrijksrelaties naar D66

Den Haag – D66 gaat de staatssecretaris van Koninkrijksrelaties (en digitalisering) leveren in het kabinet Rutte IV. Dat blijkt uit de vandaag bekendgemaakte verdeling van de kabinetsposten tussen VVD, D66, CDA en ChristenUnie.

Zondag maakt formateur Rutte de namen bekend van de beoogde bewindslieden met wie hij volgende week nog een gesprek voert. Verwacht wordt dat de nieuwe ploeg op 10 januari wordt beëdigd.

Vier jaar geleden deed D66 – na de rampzalige jaren met PvdA’er Plasterk die Koninkrijksrelaties erbij deed – ook al een gooi naar de post, maar die ging toen naar CDA’er Knops. De laatste D66’er die Koninkrijksrelaties onder zijn hoede had, was Alexander Pechtold.

D66 en VVD verdelen Defensie. Dat is een streep door de ambities van Knops (CDA). De enige post waarvoor hij in aanmerking lijkt te komen is die van minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.