Opnieuw ontsnapping Venezolanen uit vreemdelingenbarakken

Willemstad – Opnieuw zijn er Venezolanen ontsnapt uit de vreemdelingenbarakken op het terrein van de SDKK-gevangenis. Het gaat om 7 ongedocumenteerden Venezolanen die vastzitten in afwachting van terugkeer naar hun vaderland, van wie er 5 snel konden worden opgepakt. Vorige week ontsnapten ook al twee ongedocumenteerden, die konden allebei na enige tijd weer worden aangehouden.

Minister-president, tevens minister van Justitie, Gilmar ’Pik’ Pisas nam na de ontsnapping een kijkje bij de barakken. Hij zei na zijn bezoek tegen de pers dat er iets moet worden gedaan om te voorkomen dat mensen zo makkelijk ontsnappen. Volgens Pisas hebben de recente ontsnappingen te maken met werkzaamheden die momenteel plaatsvinden in de barakken.

Eerder deze maand zou een grote groep ongedocumenteerde Venezolanen, die vastzitten in de barakken, terug naar Venezuela worden gevlogen. De regering in Caracas annuleerde die vlucht op het laatste moment. Pisas hoopt dat de Venezolanen voor het eind van het jaar alsnog terug naar Venezuela kunnen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.