Omikron-variant bereikt Bonaire

Kralendijk – Op dinsdag is de omikronvariant van het coronavirus op Bonaire vastgesteld. Dat hebben tests van de afgelopen twee weken uitgewezen. De afdeling Publieke Gezondheid heeft 60 monsters van testen naar Aruba  gestuurd. In 17 van de 60 gevallen gaat het om de omikronvariant. 

Het is opvallend dat van de 60 monsters van de testresultaten van Bonaire, het al in ruim een kwart van de gevallen om de omikronvariant gaat. Dit klopt met de berichten dat deze variant veel besmettelijker is dan eerdere varianten.

Bij het gros van de mensen op Bonaire die met de omikronvariant besmet bleek, gaat het om personen die waarschijnlijk in het buitenland besmet zijn geraakt. Publieke Gezondheid denkt  dat de omikronvariant zich ook onder de inwoners van Bonaire verspreidt.  Op Bonaire zijn namelijk een paar inwoners met deze variant besmet geraakt, terwijl ze  niet kort geleden hebben gereisd.

De afgelopen dagen was sprake van een daling van het aantal besmettingen. Dat komt waarschijnlijk omdat maar weinig mensen zijn gaan testen. Nu de kerstdagen achter de rug zijn, en veel mensen naar Bonaire zijn gekomen, wordt verwacht dat het aantal besmettingen de komende dagen tot weken snel zal stijgen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.